Hovaria® 'Homigo'
Ze geeft u armen vol bloemen, voor boeketten en om te drogen (in fase 3), het is de veelkleurigste Hovaria®.

Hovaria 'Homigo'

De Hovaria® ’Homigo’ is het tweede ras in de serie van kleur veranderende hortensia’s. Ze is geen dag hetzelfde en kenmerkt zich door sterke stengels als een krachtige tuinplant met een grote bloeirijkheid, sterk gekartelde bloempjes en een veelkleurigheid van de bloemen: al naar gelang de zuurgraad van de grond zullen diverse kleuren van roze tot helderblauw kunnen ontstaan. In zure grond zijn in elke bloeiwijze meestal allerlei violet-blauwe tinten aanwezig. Tegen de avond is dan een fluorescerend blauwe kleur te zien.

De bijna magische bloemenpracht van dit gepatenteerde ras en de betoverend mooie kleurveranderingen van blauw, via groen naar bordeaux-rood overtreffen vele andere.

fase 1 fase 2fase 3

Verder beschikt de Hovaria® ’Homigo’, evenals de Hovaria® ’Hopaline’, over een superieure knopaanleg, waardoor u bij een goede verzorging eigenlijk geen jaar zonder bloemen hoeft te zitten.

Buiten geplant zal de ’Homigo’ in zure grond mooi blauw blijven, echter ze zal in kalkrijke grond in de volgende jaren roze kunnen worden, doch ook bij een roze beginkleur zal de kleurverandering via limoengroen naar bordeaux-rood jaarlijks kunnen geschieden.

Wilt u een eventuele terugkleuring naar roze voorkomen, dan kan dat bijvoorbeeld door het gebruik van aluin. Lees hiervoor de uitvoerige beschrijving over blauwkleuring.

De ’Homigo’ is geschikt als:

Kamerplant, bij voorkeur in fase 1 en 2
Tuinplant, in alle fasen
Kuipplant, in pot of bijvoorbeeld zinken teil, in alle fasen

Als snij- en/of droogbloem is ze mogelijk de meest waardevolle variëteit geworden, vanwege haar goede bloemproductie (ook veel grondscheuten geven knop) en de mooie groen- en roodkleuring van de bloemen. Klik voor uitgebreide informatie over het maken van droogbloemen.

De ’Homigo’ behoeft veel licht, zeker als kamerplant. Voor de kleurveranderingen van de bloemen heeft de plant veel energie, dus licht nodig. Directe felle zon doet de bloemen echter verwelken of zelfs verbranden!

Meest geschikte plaats, in huis: Pal voor het raam, echter niet in de felle zon. Ideale temperatuur: 15-20°C, voorkom tocht. Buiten: Plaats de ’Homigo’ op een beschut plekje waar de ochtend- en/of avondzon schijnt, tegen felle middagzon beschermd, bijvoorbeeld door een muur, afdakje of (niet al te dichte) begroeiing.

Ziet u op deze pagina géén index, klik dan hier

Created by Koos and Wilko Hofstede Copyright © 2000-2002. All rights reserved.
Voor het laatst veranderd: 16 oktober 2002