Hovaria® 'Hopaline'
Ze geeft u armen vol bloemen, voor boeketten en om te drogen (in fase 3).

Hovaria 'Hopaline'

De Hovaria® ’Hopaline’ is het derde ras in de serie van kleur veranderende hortensia’s. Een echte aanrader met eigen kenmerken en karakter. De aanvankelijk platte bloeiwijzen bevatten opmerkelijk veel kleine bloemetjes (veelbloemig, multiflora). De kleur in fase 1 begint crème-wit/opaalkleurig.

fase 1 fase 2 fase 3

Buiten geplant zal de ’Hopaline’ in de volgende jaren in kalkrijke grond een zachtroze tint en in zure grond een opaalblauwe kleur krijgen. U kunt deze kleur zelf beïnvloeden zoals staat vermeld onder blauwkleuring en roze kleur behouden.

Uiteindelijk kunnen de bloemschermen in de herfst zeer mooie groen-rode herfsttinten krijgen (fase 2 en 3).

De Hovaria® ’Hopaline’ beschikt, evenals de Hovaria® ’Homigo’, over een superieure knopaanleg, waardoor u bij een goede verzorging eigenlijk geen jaar zonder bloemen hoeft te zitten.

De ’Hopaline’ is geschikt als:

Kamerplant, bij voorkeur in fase 1 en 2
Tuinplant, in alle fasen
Kuipplant, in pot of bijvoorbeeld zinken teil, in alle fasen

Daarnaast zijn de veelbloemige bloemschermen uitstekend geschikt als droogbloem. Klik voor uitgebreide informatie over het maken van droogbloemen.

De ’Hopaline’ behoeft veel licht, zeker als kamerplant. Voor de kleurveranderingen van de bloemen heeft de plant veel energie, dus licht nodig. Directe felle zon doet de bloemen echter verwelken of zelfs verbranden!

Meest geschikte plaats, in huis: Pal voor het raam, echter niet in de felle zon. Ideale temperatuur: 15-20°C, voorkom tocht. Buiten: Daar waar de ochtend- en/of avondzon schijnt, tegen felle middagzon beschermd, bijvoorbeeld door een muur, afdakje of (niet al te dichte) begroeiing.


Hovaria 'Hopaline'

Ziet u op deze pagina géén index, klik dan hier

Created by Koos and Wilko Hofstede Copyright © 2000-2005. All rights reserved.
Voor het laatst veranderd: 26 juli 2005