Hovaria® 'Hobella'
de toverbal-hortensia

Hovaria 'Hobella'

De Hovaria® 'Hobella' is het eerste, betoverend mooie ras in de serie van kleur veranderende hortensia' s. Ze heeft een tedere zachtroze aanvangskleur (fase 1). Na 4-6 weken beginnen de bloemen te vergroenen, na nogmaals 4-6 weken kleuren de bloemen naar kersrood en blijven dat tot de vorst invalt.

fase 1 fase 2fase 3

De bloem lijkt aanvankelijk op een randbloeier (Teller), maar ze heeft als voordeel dat later vaak een gevulde schermbloem ontstaat die gelijkenis vertoont met een bolhortensia. Geen dag is ze hetzelfde, telkens ziet u wat anders aan deze bijzondere hortensia.

De 'Hobella' is geschikt als:

Kamerplant, bij voorkeur in fase 1 en 2
Tuinplant, in alle fasen
Kuipplant, in pot of bijvoorbeeld zinken teil, in alle fasen

Tevens zijn de bloemen uitstekend geschikt als droogbloem. Klik voor uitgebreide informatie over het maken van droogbloemen.

De 'Hobella' behoeft veel licht, zeker als kamerplant. Voor de kleurveranderingen van de bloemen heeft de plant veel energie, dus licht nodig. Directe felle zon doet de bloemen echter verwelken of zelfs verbranden!

Meest geschikte plaats, in huis: Pal voor het raam, echter niet in de felle zon. Ideale temperatuur: 15-20°C, voorkom tocht. Buiten: Daar waar de ochtend- en/of avondzon schijnt, tegen felle middagzon beschermd, bijvoorbeeld door een muur, afdakje of (niet al te dichte) begroeiing. Bestaat de tuingrond uit klei, meng dan zo'n 50-70% goede tuinaarde of zure potgrond door de klei heen, in een ruim plantgat.

Omdat de veredelaars Koos en Wilko Hofstede hun 'Hobella' zo apart vinden en ook anderen er door gepassioneerd zullen zijn, is er voor 'Hobella' een gedicht gemaakt waarin de gevoelens voor hun eerste "kindje" zijn weergegeven.

gedicht

De vele onderscheidingen die de Hovaria® 'Hobella' de afgelopen jaren heeft mogen ontvangen zijn een bewijs van hetgeen vele hortensia-liefhebbers reeds weten: het is een prachtige plant met een bijzondere uitstraling!

Hovaria 'Hobella'

Ziet u op deze pagina géén index, klik dan hier

Created by Koos and Wilko Hofstede Copyright © 2000-2004. All rights reserved.
Voor het laatst veranderd: 20 mei 2004