Onderscheidingen

Vanaf de introductie hebben de verschillende rassen uit het Hovaria® sortiment een aantal belangrijke onderscheidingen ontvangen, te weten:

Hovaria® ’Hobella’:

Augustus 1994: Gouden medaille op Plantarium ’94.

Beste nieuwheid op Plantarium ’94.

Februari 1995: Certificaat van waardering in goud als multifunctioneel gewas, door de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. Tot dat moment is in het ruim 100-jarig bestaan van de Vereniging gemiddeld slechts 1 maal per 7 jaar deze onderscheiding verleend.

April 1995: 1e prijs op Keukenhof Hortensiaparade ’95.

Juni 1995: Meest opvallende noviteit tijdens de noviteitenshow van de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde.

September 1995: If de Platine, 1e prijs in Frankrijk, Champtoce sur Loire.

November 1995: Primeur van het jaar, Bloemenveiling Aalsmeer tijdens de Internationale Vaktentoonstelling, verkozen door zowel consumenten als bloemisten als beste Primeur van de afgelopen anderhalf jaar.

 

Hovaria® ’Homigo’:

Augustus 1996: Zilveren medaille op Plantarium ’96.

Februari 1997: Certificaat van waardering in zilver als multifunctioneel gewas, door de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. In dit jaar was dit de door de Vereniging hoogst vergeven onderscheiding.

Maart 1997: Nominatie Holland Award, Bloemenveiling Holland, met een eervolle vermelding i.v.m. belangrijke bijdrage aan de verbetering van het sortiment.

 

Hovaria® ’Hopaline’:

Maart 1998: Nominatie Holland Award, Bloemenveiling Holland, met een eervolle vermelding i.v.m. belangrijke bijdrage aan de verbetering van het sortiment.

 

Hovaria® ’Hobergine’:

Maart 2000: Holland Award 1999, samen met de 'Vuurwerk'-hortensia "een uitzonderlijke bijdrage aan de verbetering van het sortiment van Bloemenveiling Holland".

 

’Vuurwerk’-hortensia:

Augustus 1998: PersPrijs op Plantarium ’98, door een internationale jury, bestaande uit persvertegenwoordigers uit 7 landen.

Maart 2000: Holland Award 1999, samen met Hovaria 'Hobergine' "een uitzonderlijke bijdrage aan de verbetering van het sortiment van Bloemenveiling Holland".

 

Hovaria® Quercifolia:

Maart 2001: "Beste Noviteit" Bloemenveiling Holland te Naaldwijk. Gekozen uit 48 noviteiten van de Holland Planten Beurs.

 

Hovaria® 'Love you kiss':

Augustus 2002: Gouden medaille op Plantarium '02. Van de 72 nieuwe tuinplanten die op de beurs werden geïntroduceerd, werden er slechts 5 bekroond met een Gouden Medaille, waaronder deze nieuwheid van Hovaria.

 

Hovaria® 'Hayes Starburst':

Augustus 2007: Bronzen medaille op Plantarium '07.
Het oordeel van de jury: "Duidelijk afwijkend van de 'Annabelle' door zeer gevulde bloemen. Mooie presentatie."


awards

Bovenstaande onderscheidingen zijn een bevestiging van hetgeen veel enthousiaste hortensia-liefhebbers reeds hebben ontdekt: de hortensiarassen uit het Hovaria® sortiment zijn stuk voor stuk iets aparts voor zowel uw vensterbank en tuin als ook voor balkon en terras.

Ziet u op deze pagina géén index, klik dan hier

Created by Koos and Wilko Hofstede Copyright© 1999-2007. All rights reserved.
Voor het laatst veranderd: 22 augustus 2007