Hovaria® Quercifolia
Hortensia van de eeuw

Hovaria® Quercifolia
Voor zo'n mooie hortensia-boog plant u 1 of 2 Parasol-hortensia's (zie onderaan deze pagina) aan beide zijden van de boog.
Daarna is het een kwestie van jaarlijks in een vroeg stadium de nieuwe scheuten naar boven leiden en zie hier het resultaat!


Ze mag als één van de weinige hortensia's een plaatsje in de zon, maar ze doet het net zo goed in de halfschaduw.
Een sieraad voor zowel grote als kleine tuinen, balkons en terrassen.

Deze Hovaria® Quercifolia behoort tot de familie van de eikenblad-hortensia's.
Het bijzondere aan deze eikenbladhortensia is, dat ze in haar langwerpige bloemtrossen dubbele bloempjes heeft, die vanuit hun hartje telkens blijven doorbloeien met nieuwe roomwitte bloemblaadjes. Dit terwijl de oudste bloemblaadjes, naarmate de tijd vordert, groen tot zelfs enigszins rood kleuren in de herfst. Ze heeft daardoor een ongekend lange bloeiduur. In het najaar krijgt het blad tevens de bekende rood-bruine eikenbladkleur.

Hovaria® Quercifolia als kuipplant

Als deze eikenbladhortensia vóór midden mei in bloei is aangekocht, plaats haar dan tot die tijd in een lichte koele kamer, pal voor het raam en daarna in de tuin. Of bescherm haar tegen een eventuele late voorjaarsvorst als u een bloeiende plant reeds vóór midden mei naar buiten zet. Ze kan in een grote pot of kuip op het terras of balkon en ook direct in de tuin worden uitgeplant. Ze moet wel langzaam aan de buitenomstandigheden worden gewend. Uitplanten kan tot september/oktober.
Hovaria Quercifolia is zeer goed winterhard in de tuin als ze gedurende de zomer goed in de vollegrond is doorgeworteld.

De plant kan klein blijven, tot ± 1 meter, maar kan ook doorgroeien, afhankelijk van het snoeien. Indien een kleine plant met weinig volume gewenst is, pas dan ook wortelsnoei toe: het (al dan niet jaarlijks) rondsteken van de wortelkluit in het voorjaar.
Snoeien is niet echt nodig, er mogen wel 'schoonheidscorrecties' worden uitgevoerd. Verwijder anders alleen de oude uitgebloeide bloemtrossen.
Wilt u per se snoeien: het beste tijdstip is direct na de bloei. Er kunnen zich dan mogelijk nog vóór de winter bloemknoppen vormen. Indien de plant erg ver wordt teruggesnoeid, kan de bloei op de gesnoeide tak(ken) echter een jaar overslaan.

Belangrijk:

Laat de Hovaria Quercifolia nooit verdrogen als ze in een pot staat! Ze zal, in tegenstelling tot andere hortensia’s (H. macrophylla), bij verdroging flinke blad- en zelfs bloemschade ondervinden.
Er bestaan veel verschillende rassen van eikenbladhortensia's. Deze worden verhandeld onder de naam Hydrangea quercifolia. Er is echter maar één originele Hovaria Quercifolia, de enige eikenblad-hortensia met dubbele bloempjes in de bloemtrossen. Overtuig u er dus van dat u de juiste variëteit aanschaft, let daarbij op het merk Hovaria!
Wanneer de Hovaria Quercifolia na aankoop buiten gezet wordt, wat wij overigens aanbevelen, dan is de kans groot dat het blad al na enkele weken een roodbruine (herfst)kleur krijgt. Dat is een natuurlijke reactie als bescherming tegen het zonlicht, zoals een mensenhuid in de zon bruin wordt. Het volgende jaar als de plant in de normale tijd buiten tot uitgroei komt, zal de roodkleuring pas in de loop van de zomer of herfst plaatsvinden.

Hovaria® Quercifolia

 

Sensatie op hortensiagebied:
De Parasol-hortensia van Hovaria


Hovaria® Quercifolia als boom

Het is een Hovaria Quercifolia in een heel bijzonder plantmodel, door u zelf te leiden in de gewenste plantvorm, zoals bijvoorbeeld bij een dak-plataan of lei-linde.

Deze bomen, variërend in hoogte van 1,50 tot meer dan 2 meter, zijn ideaal om bijvoorbeeld tussen uw andere hortensia’s te planten, waarbij ze tevens voor de gewenste schaduw kunnen zorgen.
Haar prachtige grote witte bloemtrossen doen aan ‘gouden regen’ denken, in dit geval ‘witte regen’ dus.
De Parasol-hortensia’s kunnen solitair of in groepen geplant worden. Ze zijn in potten gekweekt waardoor uitplanten elk moment van het jaar mogelijk is.

Deze bijzondere exemplaren zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze internetsite en kunnen vervolgens, na een telefonische afspraak, op onze kwekerij in Huissen (bij Arnhem) worden afgehaald.
Prijsindicatie: 100-450,= euro afhankelijk van de lengte van de stam, de leeftijd en de doorsnede van de kruin.
Voor mensen met een kleinere tuin of een kleiner budget zijn er nu ook kortere stammetjes met een lengte van 90 à 120cm. Prijsindicatie: 40-80,= euro.

Een Parasol-boom voor uw leven

Hovaria® Quercifolia

Ziet u op deze pagina géén index, klik dan hier

Created by Koos and Wilko Hofstede Copyright © 1999-2008. All rights reserved.
Voor het laatst veranderd: 14 juli 2008