Hovaria 'Hayes Starburst'
dubbelbloemige Annabelle

Hovaria 'Hayes Starburst'

Hydrangea arborescens Hovaria 'Hayes Starburst' ofwel de "dubbelbloemige Annabelle" is een spectaculaire noviteit en een waardevolle aanwinst voor uw tuin omdat ze elk jaar bloeit, net als de 'Annabelle'.

Jaren geleden kwam ze als spontane zaailing tevoorschijn in de tuin van Hayes Jackson in de staat Alabama, het gebied in de Verenigde Staten waar Hydrangea arborescens haar oorsprong vindt en vrij in de natuur voorkomt. Hovaria brengt deze bijzonderheid nu exclusief in Europa.

Hovaria 'Hayes Starburst' heeft bloemschermen met dubbele bloempjes in stervorm die, net als bij de Hovaria Quercifolia, gedurende vele weken nieuwe bloemblaadjes in het hartje aanmaken. Dit resulteert in een veel langere bloeitijd dan die van de bestaande H. arborescens variteiten zoals de alom bekende 'Annabelle'. De struik blijft wat korter dan 'Annabelle' en kan enkele seizoenen nodig hebben om een stevige basis op te bouwen.

De belangrijkste verzorgingstips op een rijtje
Standplaats: zowel zonnig als licht beschaduwd. Niet op natte plekken: zorg voor een goed waterdoorlatende grond.
Winterhardheid: van vorst heeft ze geen last. Enige bescherming in de 1e winter na het uitplanten is wel aan te raden.
Snoeien: ze mg als n van de weinige hortensia's jaarlijks gesnoeid worden, maar het hoeft niet! Snoeien vr eind februari, tot 15-20cm boven de grond, zorgt voor lange stelen met grote bloemschermen. Als er niet gesnoeid wordt, ontstaan er meer en kleinere bloemschermen.
Om een krachtige struik te krijgen is het overigens beter om na de 1e winter niet te snoeien.

Ziet u op deze pagina gn index, klik dan hier

Created by Koos and Wilko Hofstede Copyright 2001-2007. All rights reserved.
Voor het laatst veranderd: 26 februari 2007