Hovaria® 'Hopcorn'
Bloempjes als popcorn...

Hovaria 'Hopcorn'

Een geheel nieuwe, bolvormige hortensia.
De geschulpte bloempjes van de Hovaria® 'Hopcorn' doen denken aan popcorn. Ook de gelijkenis met seringenbloempjes is sterk. In combinatie met de dieppaarse tot prachtig blauwe bloemkleur is ze een bijzondere hortensia.

In kalkrijke grond bloeit de 'Hopcorn' overigens donkerroze.
Lees in het Verzorgingshoofdstuk hoe u blauwe hortensia's blauw kunt houden en de roze roze kunnen blijven. Deze beschrijvingen gelden ook voor Hovaria® 'Hopcorn'.

In de tuin zal de struik gemiddeld van grootte worden met donkergroene bladeren. In de kamer heeft u langer plezier van deze Hovaria® als ze zo licht mogelijk en enigszins koel neergezet wordt.

Hovaria 'Hopcorn' Pink

Er was eens...
Er was eens een hortensia met gewone hortensiabloemen.
In het najaar was ze zo goed als uitgebloeid toen Wilko een klein trosje geschulpte bloempjes aan één van de bloemschermen zag. Het trosje was kleiner dan één vierde van het bloemscherm.
Pas na jaren selecteren is het ons gelukt om een bloemscherm te kweken dat volledig bestond uit bloempjes met deze bijzondere vorm. Nóg een jaar later was er eindelijk een plant die allemaal van deze bloemschermen had.
Toen kon het vermeerderen beginnen en moesten we nog een leuke naam verzinnen. De aparte bloempjes deden ons denken aan popcorn. Wij heten Hofstede, dus noemen we haar 'Hopcorn', Hofstede's popcorn dus.
Graag willen we ook ú laten genieten van deze nieuwe Hovaria®. Geef haar een mooi plaatsje in de vensterbank of in uw tuin.


Het eerste 'stukje' Hopcorn Eindelijk een hele bloemTenslotte een hele plant

Voor verkoopadressen van Hovaria 'Hopcorn' klik hier!


Ziet u op deze pagina géén index, klik dan hier

Created by Koos and Wilko Hofstede Copyright© 2008. All rights reserved.
Voor het laatst veranderd: 8 augustus 2008