Nieuws


   Hortensia's bevorderen een gezond klimaat in de huiskamer, 9 januari 2018
   Doe mee aan de fotowedstrijd, 23 december 2009
   Hortensia als drugsplant?, 3 januari 2005
   Plant Primeur Hovaria 'Ripple', 23 maart 2003
   Nominatie FloraHolland Award 2003, 23 februari 2003
   Actie Tuinidee 2003, 17 januari 2003
   Hovaria® Hofleverancier, 17 mei 2001
   Nieuw: Hovaria® ’Love you kiss’, 9 april 2001
   Roze ’Vuurwerk’-hortensia nu verkrijgbaar, 27 maart 2001
   Hovaria Quercifolia beste noviteit, 7 maart 2001
   Bloemenbureau Holland: Quercifolia noviteit van de maand maart, 1 maart 2001
   Plant Primeur introductie Hovaria® Quercifolia, 17 april 2000
   Holland Award 1999 voor Hovaria®, 30 maart 2000
   Nominatie Holland Award 1999, 10 maart 2000
   Plant Primeur introductie Hovaria® 'Holibel', 8 maart 2000
   Introductie van de Hovaria® ’Hobergine’, 8 maart 1999
   Nieuwe transportverpakking voor bloeiende Hovaria® hortensia’s, 1 maart 1999

 

 

Hortensia's bevorderen een gezond klimaat in de huiskamer, 9 januari 2018


Onderzoekers van Fytagoras Plant Science uit Leiden tonen aan dat de kamerhortensia een gezond binnenklimaat bevordert. Door de sterk vochtregulerende werking draagt de hortensia bij aan een goede luchtvochtigheid in huis. Klachten als droge huid, hoofdpijn en droge ogen nemen af en je voelt je prettiger met deze kamerplant in het interieur.

Uit het onderzoek van Fytagoras blijkt dat er geen andere kamerplant is die zo goed verdampt en daarmee zo’n positieve bijdrage levert aan de luchtvochtigheid in huis. Berekend is dat negen kamerhortensia’s in vier uur een slechte luchtvochtigheid van 30% verhogen naar een gezond niveau (40%).

 

Terug naar nieuws menu

 

Doe mee aan de fotowedstrijd, 23 december 2009


Hovaria® organiseert in 2010 een fotowedstrijd voor de bezoekers van deze website. Maak een paar leuke en originele foto's van hortensia's bij jezelf in de tuin of op vakantie en win prachtige nieuwe hortensia's uit de Hovaria Serie.
En een uitgebreide rondleiding op onze kwekerij!

Gedetailleerde informatie over hoe je kunt deelnemen, is te vinden via de link onderaan de Homepage.

 

Terug naar nieuws menu

 

Hortensia als drugsplant?, 3 januari 2005


De afgelopen dagen doet het verhaal de ronde dat knoppen van hortensiastruiken uit tuinen worden 'geroofd'. Dit verhaal deed enkele jaren geleden trouwens ook al het nodige stof opwaaien.
Als mogelijke reden hiervoor wordt genoemd dat kwekers op deze manier goedkoop aan stekken kunnen komen. Ook de licht-halucinerende werking die zou uitgaan van het oproken van de stoffen die in hortensia's voorkomen wordt als mogelijkheid aangedragen.
Wij kunnen u verzekeren dat het eerstgenoemde uitgesloten kan worden. Professionele, maar ook hobby-kwekers weten dat het weinig zin heeft om in de wintermaanden hortensia's te stekken. Daarbij weet je natuurlijk niet om welk soort of welke kleur het gaat, dat is nu in de winter niet te zien. Dit maakt geldelijk gewin onmogelijk.

Het is bekend dat de farmaceutische industrie op beperkte schaal hortensia gebruikt voor de winning van stoffen ter bestrijding van kanker.
Wellicht dat dezelfde, maar misschien ook andere stoffen een licht-halucinerende uitwerking op het menselijk lichaam kunnen hebben, net als bijvoorbeeld sommige stoffen die in paddestoelen voorkomen. En zo zijn er nog zoveel planten waarvan (on)bekend is dat ze als een soort van drugs zouden kunnen dienen.

Het lijkt ons nogal gevaarlijk om zomaar wat te gaan experimenteren met het oproken van bladeren en/of knoppen van hortensia, mede gezien het feit dat er geen enkel zoogdier is dat ooit bladeren of wortels van een hortensia zal opeten. Begin er dus alsjeblieft niet aan!

 

Terug naar nieuws menu

 

Plant Primeur Hovaria® 'Ripple', 23 maart 2003


Maandag 24 maart 2003 brengt Hovaria de eerste exemplaren van de Hovaria® 'Ripple' als Plant Primeur voor de veilingklokken in Aalsmeer.

Deze inmiddels 12e Hydrangea-noviteit van Hovaria® heeft robuuste stelen en grote volle bloemschermen met ronde witte bloemen. Ieder bloemblaadje heeft op haar beurt een uitermate fel rode rand.

Voor een foto en een uitgebreide rasbeschrijving, klik hier.

 

Terug naar nieuws menu

 

Nominatie FloraHolland Award 2003, 23 februari 2003


Deze week is bekend gemaakt dat Koos en Wilko Hofstede met hun Hovaria® 'Love you kiss' zijn genomineerd voor de FloraHolland Award 2002 in de categorie "geslaagde marktintroductie kamerplanten". FloraHolland is Neerlands grootste bloemenveilingcoöperatie, bestaande uit 5 veilcentra.
Deze Award wordt uitgereikt aan het veredelings-/vermeerderingsbedrijf dat in 2002 een nieuw product introduceerde dat als beste van alle nieuwigheden in de markt is ontvangen.
De 'Love you kiss' is genomineerd vanwege haar hoge sierwaarde: de rode randjes om de witte bloemblaadjes, een verschijnsel dat niet eerder bij moderne hortensia's vertoond was. Daarmee is ze een welkome aanvulling op het huidige hortensia sortiment.
Koos en Wilko Hofstede zijn één van de laatste drie overgebleven kandidaten die kans maken op deze FloraHolland Award 2003, die op 11 maart a.s. zal worden uitgereikt.

 

Terug naar nieuws menu

 

Actie Tuinidee 2003, 17 januari 2003


Hovaria geeft toegangskaarten weg voor Neerlands grootste tuinbeurs Tuinidee in Den Bosch (19 t/m 23 februari). Tevens zijn kortingsbonnen te winnen die een aantrekkelijke korting geven op de aankoop van Hovaria-hortensia's. Lees verder op de Actie-pagina door hier te klikken.

 

Terug naar nieuws menu

 

Hovaria® Hofleverancier, 17 mei 2001


Prachtige bloemschermen van de Hovaria® ’Love you kiss’ waren verwerkt in het bruidsboeket van Laurentien Brinkhorst, die op 17 mei 2001 in het huwelijk trad met Z.K.H. Prins Constantijn.

Een hortensia met een bijzonder toepasselijke naam voor deze heuglijke gebeurtenis.

Hovaria® wenst het bruidspaar heel veel geluk.

 

Terug naar nieuws menu

 

Introductie van de Hovaria® 'Love you kiss'


Wederom introduceert Hovaria® een nieuwe hortensia: de Hovaria® ’Love you kiss’. Deze randbloeiende hortensia (Teller) heeft grote witte bloemen aan de rand van haar bloemschermen. Ieder bloemblaadje heeft op zijn beurt een sierlijk rood randje.

Door een superieure knopzetting zal Hovaria® ’Love you kiss’ ieder jaar erg gemakkelijk bloeien, daarbij is ze net zo winterhard als andere hortensia’s. Zowel in de kamer als in de tuin kunt u volop genieten van deze aparte variëteit.

Meer informatie over deze bijzondere hortensia vindt u op de pagina met de rasbeschrijving.

 

Terug naar nieuws menu

 

Introductie Hovaria® 'Vuurwerk roze'


Na de succesvolle introductie van de witte ’Vuurwerk’-hortensia enige jaren geleden, brengen de Hovaria® kwekerijen nu de ’Vuurwerk roze’ op de Nederlandse bloemenveilingen. Door haar robuuste groei worden de planten aangevoerd in potmaat 17cm, verpakt in Hovaria-hoezen.

Deze dubbelbloemige hortensia kan tot de best houdbare hortensia’s voor de kamer gerekend worden. De verzorging voor deze aparte hortensia en haar winterhardheid is vergelijkbaar met die van de andere variëteiten. De krachtige wortels en stelen staan garant voor een gezonde groei & bloei. Geschikt voor kamer, tuin en terras.

Voor gedetailleerde informatie over dit nieuwe ras, inclusief foto, verwijzen wij u naar de rasbeschrijving elders op deze site.

 

Terug naar nieuws menu

 

Hovaria® Quercifolia "Beste Noviteit"


Voor de opening van de Holland Planten Beurs op Bloemenveiling Holland te Naaldwijk is de Hovaria Quercifolia uitgeroepen tot "Beste Noviteit". De jury had de keuze uit 48 nieuwigheden. "Een totaal andere hortensiaverschijning", te weten het aparte blad, de langwerpige bloemtrossen en de dubbele bloempjes daarin, deed de jury besluiten deze nieuwe Hovaria te verkiezen boven de andere genomineerde nieuwigheden.
Voor een gedetailleerde rasbeschrijving klikt u hier.

 

Terug naar nieuws menu

 

Hovaria® Quercifolia "noviteit van de maand maart"


Bloemenbureau Holland heeft de Hovaria Quercifolia uitgeroepen tot "Noviteit van de maand maart". Klik hier voor het persbericht dat door het Bloemenbureau is verspreid.

 

Terug naar nieuws menu

 

Plant Primeur introductie Hovaria® Quercifolia


Op 17 april 2000 is op de Bloemenveiling in Aalsmeer door de Hovaria® kwekerijen de Hovaria® Quercifolia als Plant Primeur geïntroduceerd. Deze variëteit zal in beperkte aantallen beschikbaar zijn, waardoor niet alleen het uiterlijk van de plant, doch ook de verkrijgbaarheid 'exclusief' zal zijn.

Hovaria® Quercifolia behoort tot de familie van de eikenblad-hortensia's. Het bijzondere aan deze hortensia is dat ze in haar langwerpige trossen, dubbele witte bloempjes heeft, die vanuit hun hart telkens blijven doorbloeien met nieuwe roomwitte bloemblaadjes.
Een sieraad voor zowel grote als kleine tuinen, balkons en terrassen!

Voor gedetailleerde informatie over dit nieuwe ras verwijzen wij u naar de rasbeschrijving elders op deze site.

 

Terug naar nieuws menu

 

Holland Award 1999 voor Hovaria


hollandaward hollandaward

Woensdag 29 maart 2000 was de spanning te snijden in een zalencentrum te 's-Gravenzande. Tijdens een feestelijke avond, die werd georganiseerd door Bloemenveiling Holland, werd voor de 10e keer de Holland Award uitgereikt aan de veredelaar/vermeerderaar die in 1999 door creatief ondernemerschap een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van het assortiment van Bloemenveiling Holland.

Koos en Wilko Hofstede waren reeds twee maal eerder genomineerd: in 1997 voor Hovaria® 'Homigo' en in 1998 voor Hovaria® 'Hopaline'. Dit maal gold: "3 keer is scheepsrecht" en werd aan hen de Holland Award 1999 uitgereikt voor hun twee nieuwe rassen: de Hovaria® 'Hobergine', met haar dieppaarse bloemkleur, en de 'Vuurwerk'-hortensia met dubbele witte stervormige bloemen.

Wilko Hofstede: "Dit is voor ons opnieuw een belangrijke blijk van waardering voor het werk dat we doen om het hortensia sortiment te blijven vernieuwen en onze liefhebberij voor deze mooie planten breed uit te dragen."

 

Terug naar nieuws menu

 

Nominatie Holland Award 1999

Hovaria® 'Hobergine' is recentelijk samen met de 'Vuurwerk'-hortensia genomineerd voor de Holland Award 1999.
Deze Award wordt uitgereikt aan het veredelings- / vermeerderingsbedrijf dat in 1999 de beste noviteit bij Bloemenveiling Holland heeft aangevoerd.

De 'Hobergine' is genomineerd vanwege haar dieppaarse bloemkleur, waardoor ze een welkome aanvulling op het huidige hortensia sortiment is.
De 'Vuurwerk' is bijzonder doordat de bloemschermen aan de rand dubbele witte stervormige bloemen hebben. Een mooie aanvulling op het hortensia sortiment vanwege haar bloemvorm.

Koos & Wilko Hofstede zijn één van de laatste drie overgebleven kandidaten die kans maken op de Holland Award 1999, die dit jaar voor de tiende keer wordt uitgereikt.

 

Terug naar nieuws menu

 

Plant Primeur introductie Hovaria® 'Holibel'

Op 8 maart 2000 is op de Bloemenveiling in Aalsmeer door de Hovaria® kwekerijen de eerste partij Hovaria® 'Holibel' als Plant Primeur voor de veilingklokken gebracht. Hiermee is de marktintroductie van deze nieuwe, zeer sterke witte hortensia een feit.

De 'Holibel' heeft een uitstekende houdbaarheid van bloem en blad en goede, krachtige wortels. Er is voor zover wij weten geen sterkere witte hortensia.

Voor gedetailleerde informatie over dit nieuwe ras verwijzen wij u naar de rasbeschrijving elders op deze site.

 

Terug naar nieuws menu

 

Introductie maart 1999:

De nieuwe

Hovaria® ’Hobergine’

En u mag raden wat haar bloemkleur is…

juist:

aubergine!

Nu eindelijk een hortensia die u prachtige aubergine tinten geeft.

En Hovaria® ’Hobergine’ heeft nog méér kleurmogelijkheden!

* Gaat u voor die prachtige aubergine kleuren?

Zet ’Hobergine’ dan in zure grond, jaarlijks wat aluin in de herfst, op een vrij lichte standplaats en uw ’Hobergine zal een aubergine kleur krijgen.

* Houdt u van violette tinten?

Plant ’Hobergine’ dan in zure grond, met aluin in het najaar en niet al te veel licht.

* Houdt u van bordeaux rood?

Dan heeft ’Hobergine’ een kalkrijke grond zonder aluin nodig en vrij veel licht.

* Houdt u meer van antique rose?

Zorg dan dat ’Hobergine’ een kalkrijke grond zonder aluin krijgt, in vrij veel schaduw en uw ’Hobergine’ zal een antique rose kleur krijgen.

De Hovaria® ’Hobergine’: voor elk wat wils.

En ze verandert desgewenst met uw eigen smaak mee!

Bij elke plant is uitgebreide informatie gevoegd over deze nieuwe aanwinst binnen het hortensiasortiment. De rasbeschrijving van ’Hobergine’ vindt u ook op deze site.

 

Terug naar nieuws menu

 

Nieuwe transportverpakking voor bloeiende Hovaria® hortensia’s

Soms is er een lange weg te gaan voordat de hortensia’s vanaf de Hovaria® kwekerijen het verkooppunt hebben bereikt.

Om ze in een zo goed mogelijke conditie aan te laten komen, is er een nieuwe transportverpakking voor elke plant. Deze is voorzien van vele kleine gaatjes voor een goed klimaat in de verpakking tijdens het transport.

Deze verpakking bevat o.a. tips voor de vervoerder en de verkopers, waardoor de planten u in de beste conditie zullen bereiken.

 

Terug naar nieuws menu

Ziet u op deze pagina géén index, klik dan hier

Created by Koos and Wilko Hofstede Copyright © 1999-2009. All rights reserved.
Voor het laatst veranderd: 23 december 2009